Belgia linnas Kleine Brogelis tõusis temperatuur eile 39,9 kraadini, mis on kuumim pärast 1833. aastat, vahendab BBC News.

Hollandi linnas Eindhovenis löödi 75 aastat vana rahvusrekord 39,3 kraadiga.

Saksamaa ilmateenistus teatas, et uus rekord 40,5 kraadi püstitati Belgia ja Hollandi piiride lähedal Geilenkirchenis. Uus Saksa rekord pole küll veel ametlikult kinnitatud, aga hoiatati, et täna võib olla veel kuumem.

Prantsusmaal teatati, et kuumalainega võivad olla seotud viie inimese surmad. Täna oodatakse 1947. aastast pärineva Pariisi kuumarekordi – 40,4 kraadi – purunemist.

Luksemburgi lõunaosas ja pealinnas on antud punane ilmahoiatus ja täna oodatakse temperatuuri tõusmist üle 40 kraadi.

Belgia linna Halle lähedal jäi vähemalt 600 reisijat seisma Eurostari rongiga, mille osa vagunitest olid tunnelis varjus ja teised väljas lõõskava päikese käes. Välja lubati reisijad kuumast rongist alles kahe tunni möödudes. Eurostari teatel oli probleem kontaktliinis. Juhtum mõjutas ka teisi ronge Brüsseli ja Pariisi vahel.

Saksamaa andis eile kuuma ilma hoiatuse kogu riigile. Päikeseloojanguks oli vähemalt kümme ilmajaama teatanud temperatuuridest üle 39 kraadi, sealhulgas Kölnis, Bonnis ja Saarbrückenis.

Hollandi rekord purustati 38,8 kraadiga alguses Gilze-Rijeni lennubaasis, enne kui see ületati Eindhovenis.

Kuumimad piirkonnad olid Hollandi Põhja-Brabanti provintsis ja Belgia Limburgi provintsis.

Belgias Kleine Brogelis löödi rekord varasel pärastlõunal 38,9 kraadiga, aga kella 17-ks oli temperatuur tõusnud 39,9-ni. Belgias on antud punane kuumahoiatus kogu riigile.

Hollandi Rotterdami sadamas kasteti veega suurt silda, et metall kuumuse käes ei paisuks.

Prantsuse ilmateenistus La Chaîne Météo teatas, et mitmetes kohtades tõusis temperatuur üle 40. Riigi idaosas Haute-Marne’i piirkonnas jõuti 41,2 ja Vassincourt’is kirdes 40,5 kraadini.

Pariisis oodatakse täna 42 kraadi. Võimud andsid punase hoiatuse Pariisi piirkonnale ja veel 19 departemangule. Võrdlusi tehti 2003. aasta augusti kuumalainega, mis aitas kaasa ligi 15 000 inimese surmale.