54-aastase Ambrose John Clarke’i ja 52-aastase Xavier Gerard Clarke’i üle toimus Lääne-Austraalia ülemkohtus neli kuud protsess, milles neid süüdistati 51-aastase Peter Davise mõrvas, kirjutas Delfi eile.

Vennad olid varasemalt juba süüdimõistetud ja teo eest eluaegse vanglakaristuse saanud, kuid kohus otsustas märtsis asja jälle arutamiseks võtta. Pärast neli kuud kestnud arutelu mõisteti vennad siiski jällegi süüdi.

Davis meelitati 2011. aasta mais väidetavalt ühele Malaga aadressile ning tapeti seal pärast ähvardamist ja katseid saada kätte väidetav 300 000 dollari suurune võlg litsentseerimata võlgade väljanõudja kaudu. Tema surnukeha leiti tema enda auto pagasiruumist järgmisel päeval.

Prokurör Paul Usher väitis, et nelja lapse isa Davis peksti läbi ja tal oli fataalne südamehäire.

Xavier Clarke’i advokaat Jonathan Davies väitis aga, et tema klient ei tundnudki Davist ja viimase süda oli nagu pomm, mis ootab plahvatamist.

Davies süüdistas rünnakus eestlastest jõuku, mille liikmed olid kikkpoksi ja võitluskunstide meistrid ning tuntud oma vägivaldsuse ja ähvarduste poolest. Advokaadi sõnul olid neil meestel, kes olid ajuti Ambrose Clarke’i heaks töötanud, oma finantsilised põhjused Davise ründamiseks.

Ambrose Clarke’i advokaat Shane Brennan ütles, et suurt osa tõenditest tema kliendi vastu seletab süütu sekundaarne DNA ülekanne. Brennani sõnul oleks Ambrose Clarke kõigi aegade totakaim mõrvar, kui oleks pannud süüd tõestavad esemed, sealhulgas lehekülje Davise päevikust oma lukustamata dokumendikappi. Advokaat väitis, et need esemed pandi sinna Ambrose Clarke’i süüdi lavastamiseks.

Vandekohus kuulis, et Ambrose Clarke alustas Davise ettevõtte frantsiisiäri, aga 2009. aastal hakkas Davis kahtlustama, et Clarke varastab tema raha, ning nad katkestasid suhted ja Davis esitas kaebuse politseile.