Vucici sõnul plaanitakse Prantsusmaalt osta õhutõrjerakettide uusim versioon Mistral 3. Peamiselt madalal lendavate kopterite vastu mõeldud rakette hangitakse umbes 50. Mistralid plaanitakse prantslaste abiga paigutada Serbia oma lühimaa-õhutõrjekompleksidele PASARS-16. "See on meile väga tähtis, kindlasti saame tulevikus veel palju muudki teha," vihjas Vucic soovile osta Prantsusmaalt ka optikaseadmeid ning elektroonilisi kaitsesüsteeme.

Seda relvasüsteemi kasutab lühimaa-õhutõrjeks ka Eesti. Relvatehing tehti avalikuks Emmanuel Macroni visiidi ajal Belgradi. See oli esmakordne Prantsusmaa presidendi visiit sinna 18 aasta järel. Macron soovib julgustada Serbia läbirääkimisi Kosovoga piiri kinnitamiseks ning Euroopa Liiduga lõimumiseks.

Uudis tuleb vaid mõned kuud pärast seda, kui aasta algul teatas Belgrad otsusest osta Valgevenelt juurde neli Vene MiG-29 hävitajat. Võimekuse poolest vastavad need ligikaudu USA F-16-le. Hankest kardeti Moskva mõju suurenemist Balkani regioonis, teatas AP veebruaris.