Ka meest kahtlustatase Vene Föderatsiooni kriminaalkoodeksi paragrahvi 275 järgi riigireetmises, täpsustas Jenikejev. „Ta helistas FSB uurija juurest Zimina isale ja teatas, et on vahistatud. Ta läks täna FSB uurimisvalitsusse kas uurijate väljakutsel või Ziminale midagi üle andma,” lisas Jenikejev.

Zimina vahistamine sai teatavaks 2018. aasta juulis. ONK liige Aleksandr Ionov ütles telekanalile Dožd, et Zimina vahistati Kaliningradis riigireetmises kahtlustatuna ja viidi Moskvasse. Ionovi sõnul hoiti teda siis Lefortovo eeluurimisvangla üksikkambris.

Hiljem teatas Jenikejev Ziminale viidates, et ainus tõend selles asjas on naise pulmafotod.

Zimina oli Kaliningradis asuva Kanti-nimelise Balti föderaalülikooli aspirant, rääkis BBC-le Kaliningradi oblastiduuma liige Solomon Ginzburg, kelle sõnul jättis Zimina mulje inimesest, kes on kaugel kodumaa reetmisest. „Võib-olla on tema vahistamine sümmeetriline vastus Maria Butina vahistamisele USA-s,” ütles Ginzburg.

Oblastiduuma liikme abina töötanud BBC allikas ütles, et 2012. aastal palus Zimina tema abi Läti justiitsministri Jānis Bordānsi ja oblastiduuma liikmete kohtumise korraldamisel.

Balti föderaalülikoolist öeldi ajalehele Kommersant, et Zimina lõpetas õpingud aspirantuuris 2012. aastal ja töötas 2013. aasta juunist detsembrini seal nooremteadurina, aga pärast seda enam ülikoolis ei töötanud.

2015. aastal vahistati Zimina pärast konverentsi Vilniuses ja saadeti välja Venemaale, teatas Doždile Balti noorteorganisatsiooni Juvenis juht Klaipėdas Aleksėjus Greičius, kelle sõnul kohtus ta Ziminaga Venemaa Gortšakovi-nimelise fondi konverentsil „Balkani dialoog”.

Zimina töötas Gortšakovi-nimelise avaliku diplomaatia toetamise fondi sõltumatu eksperdina. Selle veebilehel on tema professionaalseteks huvideks märgitud Balti riikide välispoliitika Venemaa suhtes ja Läti poliitilise eliidi identiteet.

Kuni 2016. aasta 22. aprillini oli Zimina MTÜ Balti Kultuuride Dialoogi Keskus direktor. Praegu juhib seda tema abikaasa Konstantin Antonets.