MTÜ Vene Kool Eestis liikme Alisa Blintsova Facebooki lehel on kirjutatud, et politsei otsis läbi Mstislav Rusakovi kodu ja Vene Kool Eestis kontori. Rusakovi kodust võeti kaasa elektroonilised andmekandjad ja sidevahendid ning mõningad paberdokumendid. Mehega ühendust ei saada.

Riigiprokuratuuri pressinõuniku Olja Kivistiku väitel laekus detsembri alguses prokuratuurile kuriteokaebus ja asjaolude kontrolliks alustati kriminaalmenetlus karistusseadustik §281 alusel, mis puudutab ebaõigete andmete esitamist mittetulundusühingute ja sihtasutuste registrile. Kriminaalmenetluse raames teostatakse läbiotsimisi.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Marianne Ubalehe sõnul esitati Rusakovile täna kahtlustus karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb ebaõigete andmete esitamist kohturegistri pidajale, Eesti väärtpaberite keskregistrile, abieluvararegistrile, notarile ja kohtutäiturile.

Menetlustoiminguid alles tehakse ja kriminaalmenetluse huvides detaile ei täpsustata. "Rusakovi ei ole kinni peetud ega vahi all hoitud," ütleb Ubaleht.

MTÜ Vene Kool Eestis, mille juhatuse liige Rusakov on, telefon on välja lülitatud ja nendega kontakti ei saada. Samuti ei vasta kõnedele Eestimaa Ühendatud Vasakpartei.