Ta andis memodes Valgele Majale armetu hinnangu, öeldes, et see on president Trumpi tõttu „unikaalselt düsfunktsionaalne“, sest temaga koos saabus sinna „kõlvatu sisesõda ja kaos“, ning avaldas kahtlust, kas see üldse „hakkab iial pädevana näima“, kirjutab ajaleht The Mail on Sunday.

Sir Kimi memodest võib lugeda põhjalikku ülevaadet Trumpi administratsioonist alates 2017. aastast kuni tänaseni. Ametnike sõnul ei tohiks sisedokumentide lekkimine ega suursaadiku kirjelduste siiras stiil läbisaamist Valge Majaga segada, ent see võib siiski jätta Londoni halba valgusesse, märgib Sky News.

Trumpini jõudmiseks „tuleb teil oma jutupunktid teha lihtsakoeliseks, isegi nüriks“, kirjeldas saadik memodes USA riigipea vähest võimekust teemadesse põhjalikumalt süüvida.

USA poliitikat Iraani suhtes iseloomustas ta "ebajärjekindla, kaootilisena", seades kahtluse alla ka Trumpi avaliku põhjenduse, miks ta otsustas loobuda õhurünnakust Teheranile pärast USA drooni allatulistamist iraanlaste poolt.

Sir Kim märkis, et selgitus murest inimohvrite pärast „ei päde“, ja arvas, et Trumpi motiveeris pigem soov keskenduda 2020. aasta valimiskampaaniale ja mitte taanduda oma varasematest lubadustest riiki uutesse väliskonfliktidesse mitte kaasata.

„On tõenäolisem, et ta ei olnud [raketirünnakuga] iial täielikult päri ja oli tegelikult mures selle pärast, kuidas tema 2016. aasta valimislubaduse ilmsesse tagasipööramisse suhtutaks 2020. aastal," märkis diplomaat.

Ta tõdes, et „on ebatõenäoline, et USA poliitika Iraani suhtes muutub lähiajal järjepidevamaks“, sest tegemist on „lõhestunud administratsiooniga“.

Oma memodes kajastas ta ka süüdistusi Trumpi kampaania ja Venemaa vahelisest kokkumängust, märkides, et „halvimat ei saa välistada“.

Sir Kim Darroch on briti veterandiplomaat, kelle karjääri algus ulatub kolme aastakümne taha.