Viimane maavärin leidis aset Ridgecrestist umbes 18 kilomeetri kaugusel, teatas USA geoloogiateenistus (USGS). See raputas hooneid ja tekitas vundamentidesse praod. Hirmunud elanikud valgusid tänavatele, vahendab CNN.

Neljapäeval toimus maavärin magnituudiga 6,4, mille kese oli samuti Ridgecresti lähistel. Järeltõukeid on teadlaste sõnul olnud üle 1400.

Ridgecrestist teatatakse pärast viimast maavärinat mitmetest tulekahjudest ja vigastustest, ütles Kerni maakonna esindaja Megan Person.

Kahjustustest on mitmeid teateid saanud ka San Bernardino maakonna tuletõrje: „Majad nihkunud, vundamendipraod, kandvad seinad maas. Üks vigastatu (alaealine), tuletõrjujad annavad patsiendile abi.”

Maavärina keskmest umbes 240 kilomeetri kaugusel asuvas Los Angelese kesklinnas oli viimast maavärinat tunda tugevamini kui eelmist. See pani hooned tugevalt kõikuma.

Los Angelese linnapea Eric Garcetti sõnul on välja saadetud tsiviilkaitseüksused, et tagada ohutus ja inspekteerida infrastruktuuri.

Los Angelese tuletõrje sõnul on teatatud maha varisenud elektriliinidest ja kohalikest elektrikatkestustest mõnedes linna osades. Suuremaid infrastruktuurikahjustusi ei ole siiski täheldatud.

Los Angelese tuletõrje ei ole enam maavärinarežiimis ja on kindlaks teinud, et vigastusi ega märkimisväärseid kahjusid linnas ei ole.

Maavärinat oli tunda ka Mehhikos. Las Vegases jäeti pärast teateid maavärinast ära NBA suveliiga mäng New Orleans Pelicansi ja New York Knicksi vahel. Tabloo mänguhalli laes värises.

Ei välistata, et tulemas on veel maavärinaid.