„Kui Põhja-Korea juht Kimile seda näeb, siis ma kohtuksin temaga demilitariseeritud tsoonis kasvõi lihtsalt selleks, et ta kätt suruda ja tere öelda,“ säutsus Trump reedel oma Twitteri kontol.

Tema sõnul oleks tegemist "veel ühe mõistliku sündmusega kahe riigipea isiklike suhete edasiseks süvendamiseks ja riikide kahepoolsete suhete edendamiseks".

Lõuna-Korea president Moon Jae-in avaldas juba varem reedel, et USA ja Põhja-Korea esindajate vahel peetakse „telgitaguseid kõnelusi“ uue omavahelise tippkohtumise pidamiseks.

Vaatlejad ütlevad, et Trumpi ja Kimi kohtumine demilitariseeritud tsoonis näib kaheldav, sest nende varasemaid kohtumisi hakati juba varakult planeerima, muu seas tulenevalt julgeolekukaalutlustest. Aga eelmisel nädalal ütles Lõuna-Korea ametnik, et Trump kaalus reisimist demilitariseeritud tsooni, pannes spekuleerima kohtumise võimalikkuse üle Kimiga.

Selle asemel võib paar rääkida telefoni teel või kirjutada üksteisele teise kirja,

Vipin Narang, Massachusettsi Tehnoloogiainstituudi julgeoleku-uuringute professor ütles Telegraphile, et tõenäolisem on siiski, et riigipead räägivad omavahel telefoni või kirja teel.

"Ma ei ootaks Trumpi ja Kimi kohtumist: selle korraldamine oleks liiga riskantne, arvestades vähest ettevalmistusaega, ja kumbki pool ei saa endale lubada teist ebaõnnestunud kohtumist kodumaal," ütles ta.