Lõuna-Korea ühinemisminister Kim Yeon-chul ütles, et alates 2018. aastast on Kim kirjutanud president Trumpile kaheksa kirja ja president Trump omakorda Kimile neli kirja, vahendab uudistekanal BBC.

Tema sõnul näitab see riigipeade soovi dialoogiga hoolimata komistuskividest edasi minna. „Arvan, et see on tunnistus kahe riigi dialoogi jätkamist, sest nad vahetavad kirju pidevalt,“ ütles ühinemisminister Kim.

Lõuna-Korea president Moon Jae-in kohtub reedel Trumpiga, üritades tuumakõnelustele uut hoogu anda. Tema sõnul jätkub dialoog USA ja Põhja-Korea vahel tänaseni kulisside taga, ent Trump Kimiga Valge Maja teatel oma sellenädalasel visiidil Aasiasse ei kohtu.

Trump kohtub ka nädalavahetusel ka Hiina president Xi Jinpingiga, kes peaks samuti Põhja-Korea teemat puudutama.

Põhja-Korea riigitelevsiooni teatel sai Kim hiljuti president Trumpilt „suurepärase” kirja. Kim lubas, et „mõtiskleb tõsiselt seal öeldu üle”, ja tunnustas Trumpi „enneolematut julgust”.

Kirja sisu otustas ta aga mitte avaldada ning seda keeldust tegemast ka Valge Maja.

Juba mullu sügisel kirjeldas Trump ühel rahvaüritusel, et Kim kirjutab talle ilusaid kirju. „Olin ikka väga karm temaga ja nii me muudkui vastastikku andsime - ja siis armusime, okei? Ei, kohe päriselt!,“ ütles USA riigipea publiku ees 29. septembril. „Ta kirjutas mulle ilusaid kirju ja need on superkirjad! Me armusime üksteisesse.“