Õhutemperatuur saavutas rekordilise taseme kolmapäeval Saksamaal, Poolas ja Tšehhis, kus mõõdeti vastavalt 38,6, 38,2 ja 38,9 pügalat, ning jätkab tõusmist täna, kui oodatakse uute juunikuiste rekordite purunemist mitmel pool Euroopas, vahendab uudistekanal BBC.

Täna peaks jõudma suurem kuum Šveitsi ja Prantsusmaale, kus oodatakse temperatuuride tõusmist 40-kraadini ja üle selle, ning sealsete võimude sõnul kujutab see tõsist ohtu inimeste, ennekõike laste ja vanurite tervisele. Osa Prantsuse ja Šveitsi piirkondadest jõudis kuumarekorditeni juba kolmapäeval, mil ka Alpides mõõdeti mõnel pool üle 30 pügala kuuma.

Homme on oodata rekordkuuma ka Kirde-Hispaanias, kus temperatuur peaks tõusma 45-kraadini, ja ülehomme leebemal moel Briti saartel, kui pealinnas Londonis kerkib õhutemperatuur umbes 30-kraadini.

Tavapäratult sooja ilma tõttu on osa Prantsuse haridusasutusi lükanud edasi eksamite toimumise aja ja palunud õpilastel kooli üleüldse mitte tulla. Õhureostuse vähendamiseks hakati suurlinnades piirama ka liiklust. Ilm ei tõota jaheneda enne järgmist nädalavahetust - isegi öösel, mil eeldatakse, et temperatuur jääb paljudes kohtades 20 pügala kanti.