Tavapärase praktika kohaselt läheb filmimeeskond siis võttepaika kohale, kui nad teavad, et saavad seal võtteid teha. Delfile teadaoleva info kohaselt oli Nolani meeskonnal juba arusaam Tallinnaga olemas võttepaikadest ja võtete kestvusest. Väidetavalt avaldas Allfilm eile teate Laagna teel filmimise kokkuleppe sõlmimise kohta liiga vara ning Kõlvarti solvumine ajendas linnapead läbirääkimisi enda tingimustel jätkama. Allfilmi produtsent Ivo Felt nentis, et teate avaldamine kokkuleppele jõudmise kohta oli kommunikatsiooniviga.

“Kogu aeg kuulen, et meeskonnal on kõik paigas ja transpordiamet ütleb, et nii see päris pole,” vastas Tallinna linnavalitsuse nõunik Priit Simson. “Mina ei saa aru sellest jutust, et filmimeeskond tuleb vaid kokkulepete peale võttekohta kohale, mida me siis kõikidel hommikutel teinud oleme?” viitas Simson koosolekutele Tallinna linna ja filmimeeskonna vahel Tallinnas filmimise kohta.

Küsimusele, kas filmimeeskond esitas koos Laagna tee sulgemise palvega ka soovi Laagna tee sillad ning veel mõned tänavad Tallinnas sulgeda, Simson vastata ei osanud. “Ma ei oska öelda, mis vestluseid transpordiametis on peetud. Ma ei tea, millal midagi on puudutatud,” sõnas ta.

Simsoni valduses pole tema väitel ka dokumente või kirjavahetusi filmimeeskonna ja linna vahel, mis heidaks valgust asjaolule, millal filmimeeskond esitas palved tänavate ja sildade sulgemiseks. “Ma kuulen kogu aeg infot, et kõik oli ammu selge, aga need jutud kokkuleppest on ennatlikud,” ütles Simson.

Kõlvart väitis eile, et alles nädala alguses teatas meeskond, et tahab lisaks Laagna teele sulgeda ka Laagna kanalit ületavad sillad ja veel mõned tänavad Tallinnas. Simson ütles, et tema ei tea, mis kuupäeval meeskond palved erinevate tänavate sulgemiseks esitas. “Ma ei välista, et mingisugustes jutuajamistes on need [tänavate nimed, mida soovitakse filmimiseks sulgeda - toim] läbi käinud, aga lepingus seisid asjad, mis tulid linnapeale üllatusena,” selgitas ta. Simson täpsustas, et peab silmas linna ja filmimeeskonna tänavate sulgemise lepingu mustandit. Millal lepingu mustand koostati, Simson ei tea.

Kõlvartit ennast pole õnnestunud Delfi toimetusel tabada.