ERRi ajakirjanik Toomas Sildam küsis peaminister Jüri Rataselt, milline on tema suhtumine justiitsminister Raivo Aegi ettepanekule määrata Lavly Perling teiseks ametiajaks riigi peaprokuröriks.

Ratas vastas lakooniliselt, et tema seisukoht on toetav.

Küsimusele, kas ka kogu valitsuse arvamus on toetav, vastas Ratas, et teemat arutatakse.

Lõpliku selguseni jõutakse Ratase sõnul siis, "kui otsus on küps".

Mart Helme ERR-i tükeldamisest: see ei ole ajakirjanike suukorvistamine

Küsimusele, mida arvab peaminister Ratas siseminister Mart Helme (EKRE) ettepanekust ERR osaliselt erakätesse anda, vastas Ratas, et meil on arvamuste paljusus. "Me ei ole arutanud, kuidas tükeldada ja mida tükeldada."

Siseminister Helme sõnas, et ootab koalitsioonipartnerite seisukohti. "See on olnud, kuidas öelda, õhku visatud ettepanek, millele koalitsioonipartnerid on reageerinud nii, et nad mõtlevad selle ettepaneku üle. Mis puutub sellesse, et on tõstetud suurt kisa, nagu see ei oleks üldse võimalik ja nagu see oleks järjekordne ajakirjanike suukorvistamine ja iseseisva meedia hävitamine, siis see on naeruväärne jutt," kinnitas Helme.

Ta märkis, et ühe raadioloaine pikkuse võiks ka seadust muutmata erastada, sest ERR-il on seaduse järgi kohustus toota nelja raadiokanalit, kuid praegu toodetakse viit.

"Sellist konsensust valitsuses ei ole. Mina olen selle teema tõstatanud ja ootan, missugused saavad olema koalitsioonipartnerite reaktsioonid," lisas Helme.

Urmas Reinsalu vähendas Helme lootusi. "Ara nüüd, Mart (Helme - toim), liiga palju oota," sõnas Reinsalu, kuid tõi näite, et ka teised meediaorganisatsioonid on süüdistanud ERR-i seaduse rikkumises, kuna peab oma meediaportaale. "Kas teised ründavad sõnavabadust?" küsis Reinsalu ja vastas, et neil on ärikaalutlused.

Ta lisas, et ta ei kiirustaks ERR-i hukkamõistvat positsiooni võtma.

Lisaks tegi välisminister Urmas Reinsalu avalduse, mis puudutas eilset riigilipu paiknemist puudutavat arutelu riigikogus.

Täna toimunud valitsuse pressikonverentsil rääkisid valitsuse istungil arutatud ning päevakajalistest teemadest peaminister Jüri Ratas, siseminister Mart Helme, välisminister Urmas Reinsalu, majandus- ja taristuminister Taavi Aas (KE) ning justiitsminister Raivo Aeg.