Trump säutsus laupäeval oma Twitteri kontol, et kosmoseagentuuril tuleks põhjalikumalt keskenduda „Marsile, mille osa on Kuu“, vahendab uudistekanal Guardian.



„Arvestades raha, mida NASA kulutab, EI peaks see rääkima Kuule minemisest - me tegime seda 50 aasta eest. Nad peaksid keskenduma palju suurematele asjadele, millega me tegeleme, sh Marsile (mille osa Kuu on), kaitsele ja teadusele!“ avaldas USA president arvamust.

Teadlaste sõnul on Kuu siiski Maa, mitte Marsi looduslik kaaslane. Üllatav oli Trumpi avaldus ka selle poolest, et alles 13. mail säutsus riigipea võidurõõmsalt, et „USA läheb tagasi Kuule“. Trump nimetas hiljuti ametisse NASA uue administraatori Jim Bridenstine'i, kes teatas tänavu kevadel missioonist, mis peaks esialgsete plaanide kohaselt aset leidma 2024. aastal.

Trumpi selleteemaline säuts ilmus tund aega pärast seda, kui valitsuse suhtes sõbraliku telekanali Fox Business ankur Neil Cavuto avaldas skeptilisust NASA uue missiooni suhtes ja küsis retooriliselt, „kas me ei käinud Kuul mitte mõne aastakümne eest“.