"Üks on selge - neid inimesi, kes teevad seda ülivajalikku ja väga spetsiifilist tööd, tuleb hoida," ütles Ratas.

Ta tõi välja, et probleemi lahendamiseks on mitu võimalust laual - Riigieelarve strateegia aruteludel kaaluti põlevkivi rafineerimistehast ja Eesti Energia pingutab selle nimel, et teha uus õlitehas, mis on eeldus oleks poolrafineerimise eeldus.

Ratas lisas, et valitsus kaalub kindlasti ka elektrienergia julgeoleku reservi või strateegilise varu võimalusi. "Jah, see võib-olla tähendab ka, et tuleb inimesi hoida palgal ja nad reaalselt igapäevaselt tööd ei tee," tõdes peaminister.

Rahandusminister Martin Helme tõi aga välja, et kui katlad seisavad, aga inimesi hoitakse palgal, siis tähendab see suurusjärgus 10-20 miljonit eurot kulu, millest tulu tagasi ei saa.

Helme täpsustas ka, et kui räägitakse, et tänavu kaotab töö kuni 1500 kaevurit ja energeetikut, siis on nende hulgas juba 450 inimest, kes erinevatel põhjustel enam ei tööta. Helme sõnul on need pensionile läinud inimesed, koondatud töötajad ja need, kelle tööleping on lõppenud. "Kui elektrihind ei muutu, siis umbes sama suurusjärk tuleb aasta lõpuks juurde," ütles rahandusminister.

Ka teised valitsuse pressikonverentsil viibinud ministrid - sotsiaalminister Tanel Kiik ja kultuuriminister Tõnis Lukas - kinnitasid, et annavad omaltpoolt panuse, et Ida-Virumaad tabanud olukord laabuks.

Lisaks sellele peatuti tänasel valitsuse pressikonverentsil pikemalt ka tervishoiutöötajate palgatõusul ning Christopher Nolani suurfilmi võimalikel Tallinna võttepaikadel.