Hommikusöögiaegsel kohtumisel St Jamesi palees ütles Trump, et usub, et on ruumi kaubavahetuse edasisele suurenemisele USA ja Suurbritannia vahel, vahendab BBC News.

„Ma arvan, et me saame väga, väga mahuka kaubanduskokkuleppe,” ütles Trump Suubritannia peaministrile Theresa Mayle. „See on miski, mida teie tahate teha ja minu rahvas tahab teha. Jääge lähedusse. Teeme selle kokkuleppe ära.”

Kaubandussidemete tihendamiseks toimus viie Briti ja viie USA firma, ministrite ja ametnike kohtumine.

May ütles, et Suurbritannia ja USA jaoks on tulevikus tohutud koostöövõimalused.

„See on suurepärane partnerlus, aga ma arvan, et partnerlus, mida me võime veelgi edasi viia,” ütles May Trumpile, lisades: „Loomulikult hea kahepoolse kaubanduskokkuleppega.”

Londoni kesklinna kogunesid samas meeleavaldajad, et väljendada oma vastuseisu Trumpi visiidile. Meeleavaldused olid plaanis ka Birminghamis, Stoke’is, Sheffieldis, Glasgow’s, Edinburghis, Chesteris, Leicesteris, Oxfordis ja Exeteris.

Politsei teatas, et visiiti julgestab üle 3000 politseiniku.

Koos teiste erakondade, sealhulgas liberaaldemokraatide ja roheliste esindajatega osaleb Londoni meeleavaldusel ka suurima opositsioonierakonna leiboristide juht Jeremy Corbyn, kes boikottis eilset riiklikku õhtusööki.

Corbyn ütles Twitteris, et meeleavaldus on võimalus olla solidaarne nendega, keda Trump on Ameerikas, üle maailma ja Suurbritannias rünnanud, sealhulgas Londoni linnapea Sadiq Khan.

Khan kaitses omakorda oma erakonna juhi Corbyni otsust riiklikku õhtusööki boikottida.

Khan ütles, et nii tema kui ka Corbyn leiavad, et lähedased suhted USA presidendiga on tähtsad, aga lisas: „Mida ei peaks juhtuma, on riiklik bankett ja punase vaiba lehtirullimine. Ma arvan, et see ei ole sobiv. Ma arvan, et need visiidid tuleb reserveerida liidritele, kes on teinud midagi selle ärateenimiseks. Ma arvan, et see saadab vale sõnumi, mida nähakse läbi sõrmete vaatamisega mõnedele asjadele, mida see president on öelnud ja teinud.”