Tegevuskava alusel loodab peaminister Antti Rinne juhitav valitsus koguda oma ametiaja jooksul kümente miljonite eurode võrra enam nii alkoholi-, tubaka- kui kütseaktsiisi, aga ka suhkrurikaste jookide aktsiisi ja teemaksu.

Alkoholiaktsiisi tõusuga loodetakse riigikassasse tuua 50 miljoni euro võrra, fossiilsete kütuste aktsiisi tõusuga 250 miljoni euro võrra ja tubakaaktsiisi tõusuga järk-järgult 200 miljoni euro võrra enam tulu. Teemaksu kehtestamiseks linnapiirkondades on vaja muuta seadust ja selle läbiminemisel loodetakse samuti maksulaekumisi suurendada.

Tulumaksu plaanitakse samal ajal alandada madala ja keskmise sissetulekuga inimestele 200 miljoni euro võrra. Omakorda lubatakse maksusoodustuste paketti ka alla 25-aastastele töötajatele ning maksukompensatsioone pensionäridele ja ettevõtjatele.

Tegevuskava näeb ette ka põgenike suuremat abistamist ja ümberasustamist Soome, inimeste arstiabi kättesaadavuse parandamist, politseinike ja arstide arvu suurenemist ning lapsehoolduspuhkuse võrdse jaotumise võimaldamist kahe vanema vahel.