"Billingslea tõesti sõbralikul toonil korraks kohtumise täitsa lõpus tõstatas selle teema," nentis peaministri büroo juht Johannes Merilai. "Ta rääkis käemärgist, mida mõni meie poliitik on näidanud, ning selgitas, mis assotseerub käemärgiga USA-s," lisas Merilai. Jutt käib Ruuben Kaalepi ja Mart ning Marti Helme poolt näidatud OK-käemärk, mida on viimasel ajal seostatud paremäärmuslaste ja natsionalistidega USA-s ja Uus-Meremaal. Sama žesti tegi mošeetulistamises poolsada inimest tapnud Brenton Tarrant.

Sama käemärgi näitamisest tekkis mai keskel teinegi segadus, kui EKRE fraktsiooni liige palus Prantsusmaa parempopulistliku erakonna liidril Marine Le Penil säärase žestiga pilti teha. Esiti Le Pen nõustus, kuid palus foto hiljem maha võtta põhjendusega, et ei teadnud pildistamise hetkel käemärgi kurikuulsat tähendust. Kaalepi erakonnakaaslane Jaak Madison palus toona Kaalepi käitumise eest vabandust.

OK-käemärgi kaaperdamine valge rassi ülemvõimu toetajate poolt sai alguse 2017. aastal internetinaljana, kus käemärgist võib välja lugeda tähed W ja P, mis on inglise keeles valge ülemvõimu (white power) lühend. Valge rassi ülemvõimu liikumine hakkas seda käemärki aga tõepähe säärases tähenduses kasutama, mille tõttu saigi žest negatiivse konnotatsiooni.

Billingslea on rahandusministeeriumi abiminister rahapesu ja terrorismi rahastusega võitlemise valdkonnas. Ta viibis Eestis 16.-19. mail ning kohtus nii pangajärelevalve ametnike kui ka Eesti pangandussektori esindajatega. Abiminister võttis osa ka Rahvusvaheline kaitseuuringute keskuse poolt korraldatud Lennart Meri konverentsist, osaledes avalikul paneelil, mis keskendus rahapesule.