Tänane Eesti Päevaleht kirjutas, et Tallinna linna äriühingute ja sihtasutuste nõukogud ja juhatused on tihedalt täis Keskerakonna liikmeid, kes saavad vähese töö eest iga kuu sadu eurosid, nõukogude juhid isegi üle tuhande.

Tallinna linnavolikogu esimees Tiit Terik rõhutas Päevalehe artiklit kommenteerides, et valimistel kandideerimine on iga inimese põhiseaduslik õigus. “Me kindlasti ei kavatse seda kuidagi piirata, ka inimese töökohast lähtuvalt mitte,” kinnitas Terik.

“Linnale kuuluvate ettevõtete ja sihtasutuste nõukogudes peavad linna esindajatena tegutsema inimesed, kes kaitsevad linna huve ja keda omanik (linn) usaldab — kes oleks veel kohasem, kui linnarahvalt volitused saanud linnavolikogu liige? Nõukogu liige hoiab omanikku kursis organisatsiooni arengutega ja aitab selle ülesannete täitmisele ja tegevuse planeerimisele kaasa,” selgitas Terik.

“Tõsi, tänase volikogu koosseisust on linnaga seotud ametis vähe opositsioonisaadikuid, on üks SDE fraktsiooni liige, kuid eelmisest koosseisudest võiks esile tõsta reformierakondlasest koolidirektori, sotsist lasteaiajuhataja ja palju teisi toredaid inimesi, kes kahjuks aga volikokku valituks enam ei osutunud. Ma ei saa kuidagi nõustuda sellega justkui linnaelanike teenistuses olev inimene ei tohiks volikokku kandideerida,” sõnas Terik.

"Teie (Vahur Koorits — toim) küsimusest õhkub aga etteheidet nagu ei tohiks üks linnavolinik linnaga seotud ettevõtete ja sihtasutustega seotud olla — mis selles halba on, kui tubli inimene on igal rindel linna huvide eest väljas? Kas Teie seisukoht selles küsimuses on sama printsipiaalne ka mõne teise omavalitsuse osas, kus mõni tubli inimene on omavalitsuse asutuses tööl? Minu hea sõber Mati Sutt Isamaast on Jõõpre kooli direktor ja samal ajal ka Pärnu linna volikogu liige. Mis selles halba on? Mati on tubli mees ja kindlasti oma kogukonna huvide eest väljas nii koolis kui volikogus," leidis Terik.

"Kindlasti ei ole korrektne, vaid isegi solvav väide, et Keskerakond lüpsab linnakassast sadu tuhandeid, sest inimesed saavad tehtava töö eest palka, mitte ei lüpsa linna rahakotti. Sama argumentatsiooniga jätkates võiks ju väita, et Vahur Koorits lüpsab Ekspress Grupi aktsionäre, kuigi tegelikkuses teete Te oma tööd. Kindlasti tublisti. Loodan, et tulevikus veidi tasakaalukamalt," märkis Terik.