Strache teatas Austria uudisteagentuurile APA, et on esitanud Viini prokuratuurile kuriteoavalduse vähemalt kolme võimaliku kaasosalisena identifitseeritud isiku vastu, vahendab Die Zeit.

„Rohkemate isikute võimalik osalus on tõenäoline. Praegu toimuvad selles osas minu algatatud uurimised,” kirjutas Strache.

Millistest kuritegudest avalduses juttu on, Strache ei teatanud. „Kõige edasise avaldamine on nüüd uurimisorganite asi,” teatas Strache.

Facebookis teatas Strache, et nõuab suurimaid võimalikke hüvitisi „ebaseadusliku video” osade avaldamise eest.

2017. aasta suvel Ibizal salaja salvestatud videos on näha, kuidas Strache räägib väidetava Vene investoriga koostööst. Juttu on võimalikest riigihangetest, mida pakutakse vastutasuks rahalise abi eest FPÖ-le ja mõju eest meediale. Video avaldamisele järgnes Austria valitsuse lagunemine. Strache astus kõigist ametitest tagasi.

APA teatel ei arva Strache, et tema kohta oleks veel kompromiteerivat materjali. „Erinevalt sellest, mida mõned meediaväljaanded kinnitavad, ei saa olla rohkem mind kompromiteerivat video- või helimaterjali,” ütles Strache. „Kas siis Ibiza kohtumist puudutavat või enne või pärast seda juhtunut puudutavat.”