"Esmalt tänusõnad Dmitri Kukuškinile, kes vedas üle aasta venekeelset Delfit ning viis arvamusrubriigi, videoajakirjanduse ning podcastid uuele ning väga kõrgele tasemele. Oleme Dimaga ühel meelel, et RusDelfit peab ja saab veelgi kiiremini arendada. Koos leidsime, et järgmise hüppe tegemiseks tuleks teatepulk anda inimesele, kes pulbitseb energiast ja ideedest," lausus Delfi ja Eesti Päevalehe peatoimetaja Urmo Soonvald.

"Andreil on kogemusi ja oskusi, kuidas kasvatada venekeelse Delfi originaalsisu, kvaliteeti ning leida uusi ajakirjanduslikke võimalusi meie loomingu viimiseks nende lugejateni, kes pole meid täna veel avastanud. Uue peatoimetaja ees on palju põnevaid väljakutseid ning ma tean, et Andrei on selleks valmis."

Šumakov (37) on ajakirjanduses töötanud üle 20 aasta. Varasemalt juhtis ta peatoimetajana Venemaa populaarset spordiportaali Sovsport.ru ning vastutas ETV+-is sotsiaalmeediaga seotud arendustöö eest. "Eesti number üks venekeelse online-portaali RusDelfi eesmärk on veelgi tugevdada oma positsiooni Eesti venekeelse meedia turul, kasutades selleks kogu Ekspress Meedia loomingulist ja tehnilist potentsiaali," sõnas Šumakov.

Dmitri Kukuškin lausus, et on tänulik Ekspress Meediale ja Urmo Soonvaldile osutatud usalduse eest. "See aeg RusDelfi portaali peatoimetajana oli minu jaoks üks peamisi eluülikoole, mis andis võimaluse töötada parimas Eesti meediakontsernis toredate professionaalide kõrval, kellelt ma sain väga palju õppida," lausus ta, ent nentis: "Ometi sellel etapil oleks portaalile vaja kogenumat ja asjatundlikumat juhti just online-meedia valdkonnas. Rahuliku südamega jätan selle posti Andrei Šumakovi kätte, kelle karjäär ajakirjanduses hõlmab edukat tööd suuremates Venemaa elektroonilistes väljaannetes. Eraldi tahaksin tänada meie sõbralikku kollektiivi, olen kindel et saate uute keeruliste väljakutsetega hästi hakkama."