Kaja Kallas märkis, et eile Eesti Päevalehes avaldatud Turu-uuringute AS-i uuring, mis näitas, et Kallase populaarsus oli ajutine ja mais eelistasid inimesed peaministrikandidaadina jälle ametis olevat peaministrit Jüri Ratast, ei pruugi olla täpne.

“Kui vaadata riigikogu valimiste uuringuid, siis kui palju nad mööda panid ja kui arvestada, et Turu-uuringud teevad seda sama peaministrite uuringut, siis on küsitav, et miks siis need tulemused peaksid olema õiged,” kahtles Kallas.

Põhjusena, miks tema toetus langes võrreldes aprilliga seitsme protsendipunkti võrra 25 protsendini ja Jüri Ratase oma kasvas kolme protsendipunkti võrra 34 protsendini, nimetas Kallas Ratase taktikat tagaplaanil püsida. “Jüri Ratas ei paista peaministrina absoluutselt silma. Ta on põõsas, kui on vaja midagi kommenteerida, ja selle valitsuse põhiline kõneisik on ikkagi olnud Mart Helme. Jüri Ratas ei võta selle eest vastutust.”

Siiski märkis Kallas, et tänavatel seda ei tunne. “Kui Euroopa Parlamendi valimiste kampaaniat teha, siis on inimesed väga-väga pahased tema (Jüri Ratas — toim) tegude ja selle peale, et ta oma sõna ei ole pidanud.”

Täna avaldatud uuringufirma Norstat poolt läbi viidud küsitluse tulemusi kommenteerides ütles Kallas, et Reformierakonna toetuse langus võrreldes mai alguse 34,2 protsendilt 32,4 protsendini jääb vea piiridesse. “Selge on see, et meie oleme kõige populaarsem erakond ja vahe järgmiste erakondadega on väga suur,” rääkis Kallas ja lisas, et 12,7-protsendipunktiline vahe Keskerakonnaga (19,7 protsenti) on Eesti mõistes kolossaalne.

Kallas tõdes, et Reformierakonnal on opositsioonis keeruline, kuid partei töötab selle nimel, et saaks valijatele antud lubadusi valitsuses realiseerida.