See samm astuti pärast seda, kui USA presidendi Donald Trumpi administratsioon lisas Huawei ettevõtete nimekirja, millega USA ettevõtted ei tohi kaubelda, kui neil ei ole spetsiaalset luba, vahendab BBC News.

Huawei ei saa enam Google’i turvauuendusi ja tehnilist tuge ning uutel seadmetel ei ole enam ligipääsu sellistele rakendustele nagu YouTube või Maps.

Huawei telefonide praegused kasutajad saavad rakendusi uuendada ja teha turvauuendusi ning uuendada ka Google Play teenuseid. Aga kui Google laseb välja Androidi uue versiooni, ei saa Huawei oma telefonidele uuendust pakkuda.

Huawei saab siiski kasutada Androidi versiooni, mis on saadaval avatud litsentsiga.

Oma esimeses kommentaaris pärast USA nimekirja kandmist ütles Huawei tegevjuht Ren Zhengfei laupäeval Jaapani meediale, et selleks on valmistutud.

Ren ütles, et Huawei, mis ostab igal aastal 67 miljardi dollari väärtuses komponente, hoogustab oma komponentide väljaarendamist.

Huaweil on lääneriikides probleeme ka võimaliku ohu tõttu, mida ettevõtte tooted võivad tekitada uue põlvkonna 5G mobiilivõrkudes. Mitmed riigid on väljendanud muret, et Hiina riik võib kasutada Huawei seadmeid luure-eesmärkidel, mida Huawei eitab.