Reformierakondlasest Euroopa parlamendi liige Urmas Paet arvab, et presidendi plaan Kagu-Eestisse kolida on mõistlik ning annab signaali, et kogu Eesti on tervik. "Kohati on lõhed suurte linnade ja hõredalt asustatud piirkondade vahel käristatud liiga suureks. Märgiliselt on oluline näidata, et Eesti on rohkem kui Tallinn või Tartu," sõnas Paet.

Tema hinnangul saab presidendi käigul olla Kagu-Eestile pikaajalisem mõju, kui omavalitsused hakkavad koostöös riigiga tegema senisest rohkem selleks, et arengu- ja võimaluste erinevused suurte keskuste ja kaugete piirkondade vahel poleks nii suured. Seejuures märgib Paet, et oluline on, et teedevõrk ja liiklus toimiksid ning majanduslik seis paraneks.

EKRE ja riigikogu liige Anti Poolamets arvab sarnaselt, et kui presidendi kolimise tulemusel hakkab avalikkus Lõuna-Eesti probleemidele rohkem tähelepanu pöörama, siis on projekt kahtlemata tänuväärne. Ta toob välja, et kasu on sellestki, kui president saab võimaluse viia end rohkem kurssi tavainimeste muredega.

"Pikemaajalist tulu sünnib presidendi ettevõtmisest siiski ainult juhul, kui see ei jää ajutiseks propagandaürituseks, vaid selle tagajärjel sünnib mõni konkreetsem algatus, näiteks kohalike elu vedajate mõttekoda või regionaalpoliitiline programm," ütles Poolamets.

Isamaa peasekretäri Priit Sibula hinnangul on piirkondadele oluline, kui neile pööratakse eraldi tähelepanu, kuid sellistel ettevõtmistel peab olema sisuline mõju.

"Kui piirkonna kitsaskohad võetakse eraldi luubi alla, tekivad sealsetel inimestel koheselt kõrgendatud ootused ning kui mingeid reaalseid lahendusi ei järgne, oleks inimeste pettumus suur. Presidendi ajutise töötamise aktsiooniga antud juhul siis Kagu-Eestis tuleks kindlasti vältida sellist olukorda. Eesti on parlamentaarne riik ning reaalseid siseriiklikke probleeme saavad lahendada ikkagi valitsus ja riigikogu," ütles Sibul.

Keskerakonna avalike suhete juht Andre Hanimägi ütles, et Keskerakond on alati toetanud otsesuhtlust Eestimaa inimestega. Kuivõrd presidendi pikem külastkäik teenis Narva kohalikelt elanikelt valdavalt positiivset tagasisidet, võib Hanimägi sõnul eeldada, et Kadriorg nägi sellisel töötamise viisil mitmeid plusse, mistõttu otsustati seda korrata.

"Milliseid eesmärke täpsemalt soovitakse täita, ei oska hetkel öelda ning ka konkreetsed tulemused selguvad hiljem, aga isegi sümboolselt – tõmmates tähelepanu Eestimaa eri piirkondadele ning erinevatele murekohtadele, on tegemist pigem vajaliku sammuga," sõnas Hanimägi.