22. aprillil teatas ajakirjanik Vilja Kiisler, et lahkub Postimehest erimeelsuse tõttu peatoimetajaga. Nimelt kasutas Kiisler arvamusartiklis “Asi pole retoorikas, sisu on õõvastav” väljenduslaadi, mis oli Postimehe peatoimetaja Peeter Helme hinnangul liiga agressiivne.

Kiisler toob Õhtulehe arvamusloos veel välja, et Helme astus Kiisleri lahkumise ajendiks osutunud arvamuslugu analüüsides EKRE poolele ja argumenteeris ka avalikus ruumis EKRE poliitikute kombel.

Lisaks Postimehe analüüsimisele arutleb Kiisler arvamusloos ajakirjandusvabaduse teemal. Näiteks toob Kiisler välja, et ajakirjaniku vastutustunde ümberdefineerimine ühiskonna maharahustamise funktsiooniks tähendab ajakirjandusvabaduse lõpu algust.

Ta märgib, et ERR-i juhatuse esimees andis intervjuu Objektiivile ajal, mil oli teistele peameediakanalitele kättesaamatu. “Aegadel, kui Roose oli seoses EKRE rünnakutega ERRi suhtes ajakirjanikele kättesaamatu, andis ta intervjuu Objektiivile kinnitamaks, et ajakirjanik ei tohi olla ideoloogiatöötaja: head ajakirjanikud ja hea lastetoaga isikud suudavad kirjutada ilma hüsteeriata, teatas ta [Roose].”

Refereeritud artikli täisteksti loe Õhtulehest.