"Mul on hea meel, et roheliste volikogu selle ettepaneku tegi," ütles
roheliste esinaine Züleyxa Izmailova.

"Eestis ja kogu maailmas on praegu väga keerulised ajad. Inimkond seisab oluliste valikute lävel ja eestlastena peame samuti otsustama, kas laseme aina kriitilisemate tulevikuprognoosidega teadusraportid kõrvust mööda või võtame midagi ette. Me saame vähendada inimtekkeliste kliimamuutustega kaasnevaid tagajärgi, mis meilt ja meie lastelt elamisväärset tulevikku röövivad! Seda saab teha heaolu säilitades ja kasvatades," lisas Izmailova.

"Suurte muutuste elluviimiseks on vaja koostööd, sest sarnaseid väärtusi oluliseks pidavate gruppide killustamine ja vastandumine toimib kontraproduktiivselt ning jõudu saavad juurde need, kes vaid isiklikust hetkekasust huvituvad on," sõnas Izmailova.

Volikogu esimees Aleksander Laane toetas jõudude ühendamise ideed. "Oleme seisukohal, et rahvale võimu tagasisaamiseks ja võitluseks betoonerakondade lühinägeliku poliitikaga, mis kogu riigi majandust ja inimeste hakkamasaamist ohustab, peame ühiste väärtuste nimel jõudusid konsolideerima."

"Eesti vajab rohkem tahet ühiselt tegutseda inimeste heaolu ja turvatunde kasvatamisel ning kliimakriisi ärahoidmisel. Oleks ääretult kahju, kui paljud Vabaerakonna seni tehtud mõistlikud ja lahendustele suunatud ettepanekud unustusse vajuks. Seepärast kutsuvad Rohelised Vabaerakonna liikmeid alustama ametlikke koostöö-konsultatsioone," põhjendasid rohelised pressiteate vahendusel oma ettepanekut.