Terrase sõnul pole Euroopa Parlamendi valimised olulised mitte ainult Isamaa jaoks, vaid need on olulised Eestile ja Euroopale, sest Euroopa käekäik laiemalt mõjutab otseselt Eesti inimeste käekäiku.

"Euroopas toimuvad poliitilised protsessid ei ole kellelegi üllatuseks. Populism punub pesa ja kinnitab kanda. Polegi oluline, kas on tegu vasak- või parempopulismiga ja Itaalia näitel on nad ühes valitsuskoalitsioonis suisa koos," nentis Terras. "Populistide eesmärk on Euroopat nõrgestada, sest Euroopa nõuab vastutustunnet ja reeglitest kinnipidamist."

Terrase sõnul on Euroopa põhivabadused, nagu teenuste, kaupade ja tööjõu liikumine kindlalt tagatud ainult siis, kui inimestel on usaldus Euroopa vastu. "Isikute, sealhulgas tööjõu vaba liikumine on mõeldav ainult siis kui Euroopa välispiirid peavad," rõhutas Terras.

Nii Eestis kui ka Euroopas on Terrase hinnangul keskne küsimus, kuidas luua tasuvaid töökohti ja tagada suuremad sissetulekud. Inimeste sissetulekuid käsu korras tõsta ei saa, kuid saab luua soodsama ettevõtluskeskkonna. "Tugev ja heal järjel Euroopa majandusruum on üks julgeoleku eeldusi, seetõttu on see ka meie jaoks tähtis poliitiline eesmärk," sõnas ta.

Terrase sõnul tuleb toetada konkurentsivõimelise, kestliku ja keskkonnasõbraliku Euroopa toidutootmise ning põllumajanduse arendamist.
"Maaellu on tarvis investeerida, sest Eesti pole mitte ainult Tallinn ja mõned suuremad linnad. Maal elu võimaldamine peab meie jaoks olema väärtusküsimus," ütles ta.

"Peame pingutama selle nimel, et üleminek teaduspõhisele majandusele ei oleks pelgalt loosung. Sama oluline on hariduspoliitikas tööturu vajaduste arvestamine," märkis Terras. Tema hinnangul tõstavad investeeringud innovatsiooni ja teadusuuringutesse Euroopa Liidu konkurentsivõimet ja loovad uusi ja tasuvamaid töökohti.

Keskkonna-, digiühiskonna-, hariduse- ja sotsiaalteemade kõrval on Terrase sõnul üha enam olulised ka kaitseteemad. "Kõigi nende küsimuste lahendamisel on Isamaa erakonnal ja Euroopa rahvaparteil just kõige parem ja kogenum meeskond."

Yerrase sõnul on Eestile sobiv just nii-öelda rahvusriikide Euroopa, mis ei püüdle liitriigi eesmärgi poole. "Meil ei ole tarvis anonüümset, rahvusetut Euroopat, sest rahvaste sulatusahjud on läbi ajaloo ühel või teisel moel lõhki läinud," ütles ta.

Terras tuletas meelde, et Isamaa on europarlamendi suurima fraktsiooni Euroopa Rahvapartei ainukene liige Eestist. "Sõna otseses mõttes on meil parim ja mõjusaim võimalus kaitsta Eesti ja meie inimeste huve."