Suhhoi Superjet 100 põrkas hädamaandumisel Šeremetjevo lennuväljale kõigepealt vastu maandumisrada telikuga ja seejärel sabaga, misjärel süttis lennuk põlema. Venemaa Uurimiskomitee kinnitas 41 inimese hukkumist, tervishoiuminister Veronika Skvortsova rääkis 40 hukkunust ja kuuest haiglasse viidust.

Reisijad ja meeskonnaliikmed lahkusid lennukist täispuhutavaid liugteid mööda ja päästeteenistusel õnnestus põleng kustutada. Aerofloti esindaja sõnul evakueeriti reisijad 55 sekundiga, kui norm on 90 sekundit. Lennuki kaptenil oli piisav lennukogemus.

Avariilise maandumise ja põlengu tõttu hävis lennuki sabaosa täielikult.

Interfaxi allika sõnul oli inimeste hukkumise peamine põhjus lennuki sabaosas mõnede reisijate katse päästa oma käsipagas.

Esialgsetel andmetel maandus lennuk Šeremetjevo lennuväljale täis paakidega ja täielikus vaikuses. Lennuk andis hädasignaali esialgsetel andmetel välgutabamuse tõttu, pärast mida lennujuhtidel sellega side katkes. Kütust oli Moskva kohal manööverdades välja lasta ohtlik. Kui lennuk mittetöötavate automaatsete juhtimissüsteemidega kolm korda vastu maandumisrada põrkas, voolas kütus paakidest välja ja plahvatas, kattes kere tagumise osa.

Šeremetjevos lükkus edasi 101 reisi ja üks tühistati. Töötab vaid üks lennurada. Teine Moskva lennuväli pani välja täiendavad ressursid lennukite vastuvõtmiseks ning 20 Šeremetjevos maanduma pidanud lennukit suunati Nižni Novgorodi.