Tõsiseim konflikt sel aastal nõudis Iisraeli pool piiri täna hommikul ühe tsiviilisiku elu, kui üks rakettidest tabas öösel elumaja. Teisel pool piiri Gazas sai aga surma kaksteist palestiinlast, nende seas ka kaks relvakandjat, vahendab uudisteagentuur Reuters.

Õhuhäire kõlas pühapäeval ka Rehovotis, mis jääb kõigest 17 kilomeetri kaugusele suurlinnast Tel Avivist, kus juba kahe nädala pärast leiab aset rahvusvaheline Eurovisiooni lauluvõistlus, millest võtab osa ka Eesti.

Juudiriik teatas oma sõjaväe pressiesindaja vahendusel, et täna hommikul lendas üle piiri Gazast Lõuna-Iisraeli linnadesse ja küladesse juba 450. rakett: neist suurema osa suutis õhutõrjesüsteem Raudkuppel kahjutuks teha.

Palestiina allikate sõnul hukkus Gazas ka väikelaps

Tel Aviv ründas omakorda rohkem kui 200 Gazas tegutseva äärmusrühmituse Hamas sihtmärki ning peaminister Netanyahu andis tänasel valitsuse istungil korralduse aktsioonidega jätkata.

„Andsin täna hommikul käsu jätkata ulatuslikke rünnakutega Gaza sektori terrorielementidele ning korralduse tugevdada vägede koosseisu Gaza sektori ümbruses tankide, suurtükkide ja jalaväega,“ ütles ta, märkides, et võimalike edasiste sammude üle käib põhjalik arutelu.

Iisraeli politseinikud varjuvad läheneva raketi eest

Juba eile sulges Iisrael julgeolekukaalutlustel teadmata ajaks kahe miljoni elanikuga Gazasse viivad kaupade ja inimeste piiriületuskohad, mille üle korraldab järelevalvet kaitseministeerium.

Olukord pingestus taas reedel, kui juudiriik teatas, et Gaza lõunapiirilt avati äärmusorganisatsiooni snaiprite poolt Iisraeli sõjaväelaste pihta tuli ja haavata sai kaks teenistujat.