Ta on üks kahest välismaalt pärit kahtlualusest, kellel võis uurijate hinnangul olla seos väikese briti tüdruku kadumisega Portugali hotellist, vahendab uudistekanal Sky News.

Isik oli Saksamaal eeluurimisvanglas, kui sealne politsei otsustas teavitada Portugali meeskonda, kes juurdleb koos Scotland Yardiga 2007. aastast saadik toona kolmeaastase Madeleine'i kadumist.

Vihje tõi kaasa rahastuse suurenemise uurimise jätkamiseks ja selle abiga kasvatati ka juhtumiga tegelevate detektiivide arvu. Arvatakse, et kahtlustatav elas tosina aasta eest Portugali Algarve rannikul, kus Madeleine' toona jäljetult kadus.

Ajal, mil tüdruk kaduma läks, ei olnud mees kahtlusalune, kuigi mitut väidetavat lastepilastajat uuriti: seda tulemusteta. Värske areng leidis aset ajal, mil Scotland Yard on juhtunu lahendamise osas uuesti lootusrikas, paludes siseministeeriumil säilitada uurimise jätkamiseks rahastus vähemalt terveks aastaks.

„Uurijatel on hetkel käsil mitu aktiivset uurimissuunda ja ma arvan, et avalikkus ootab, et me nendega edasi läheks. Väga väike meeskond jätkab tööd Portugali kolleegidega,“ ütles Londoni politseiülem Cressida Dick.

Madeleine McCann jäi kadunuks 2007. aasta kevadel, mil ta oli koos oma perega puhkamas Portugalis Praia da Luzis. Vanemad läksid restorani õhtustama, kust naastes avastasid, et tuppa magama jäetud tüdruk oli kadunud.