Linnavolikogu liige Jaak Juske esitas Tallinna linnapeale Mihhail Kõlvartile aprilli alguses arupärimise, kus tõi välja, et tsaariaja lõpus ehitatud hoone, mida tuntakse niinimetatud pika majana, oli üks esimesi kivitrepikojaga eeslinnamaju Tallinnas. Ta soovis linnapealt vastust, kas Tallinn nõuab hoone omanikult selle täielikku taastamist, vahendab ERRi uudisteportaal.

Kõlvart ütles 2. mail saadetud kirjalikus vastuses, et linn on sõlminud hoone omanikuga ostu-müügi kokkuleppe, mille kohaselt tuleb Liinivahe 17 kinnistul paiknev hoone säilitada ja taastada.

"Hoone osaline hävimine ei vabasta omanikku kohustusest tagada hoone säilimine ja taastamine vastavalt detailplaneeringule ja ostu-müügi kokkuleppele," sõnas Kõlvart ja lisas, et ka omanik pole avaldanud soovi lepingutingimusi muuta.

Sama hoone on varem tähelepanu keskmesse sattunud 2017. aasta suvel, kui seal tulistati hoonet valvanud kaht turvameest, kes said raskelt haavata. Eelmise aasta detsembris mõistis kohus tulistaja, 75-aastase Aleksandr Jakimenko 15 aastaks vangi.

Kopli liine arendab Fund Ehitus, kellega Tallinna linn sõlmis Kopli liinide maa-ala ostu-müügilepingu 2015. aasta sügisel. Kümmekonna aasta jooksul peaks piirkonda ehitatama umbes 900 uut korterit.