“Minu muljete põhjal on mehed poliitikas üldiselt emotsionaalsemad kui naised. Arutame täna ju mu hea kolleegi emotsionaalset väljaütlemist,” ütles Solman.

“Naised, keda täna poliitilisel väljal kohtame, käituvad üldjuhul tasakaalukalt, valivad sõnu ja püüavad sõnadega teistele mitte haiget teha. Paljud naised ei soovi tipp-poliitikas osaleda agressiivse ja pidevat vastasseisu loova õhustiku tõttu,” märkis Solman ja lisas, et praegune kommunikatsioonikonflikt presidendi ja EKRE juhtide vahel on sellest hea näide.

Solmani sõnul on sel teemal vahetatud juba palju ebaviisakusi. “Ma arvan, et see ei ole olnud mõistlik asjade käik ja ma ei näe, et Eesti inimesed sellest kraaklemisest midagi võidaksid või kellelgi elu paremaks läheks. Usun, et riigiasju on võimalik ajada ka mõistlikult ja ühiskonnast rohkem hoolides.”

Isamaa ministri sõnul peaksid praeguses konfliktist tiines olukorras kõik rahulikuma käitumise poole pürgima. “Mulle paistab, et mõlemad osapooled tunnevad end täna rünnatuna ja kaitsevad endid oma kaevikutes. Samas oleks inimeste ja kogu rahva seisukohalt tarvilik sõlmida rahu, asjad rahulikult läbi rääkida ning teha mõistlikku koostööd teha,” leidis Solman.

"Eriarvamuste korral laia auditooriumi ees pahandamist ja solvamist ma ōigeks ei pea, inimestel vōib kaduda usk ja usaldus, aga mis veelgi tähtsam — turvatunne," märkis ta.

EKRE esimees Mart Helme ägestus neljapäeval toimunud valitsuse pressikonverentsil, kus tuli juttu sõnavabadusest, meedia tööst ja president Kersti Kaljulaidist, kes lahkus minister Marti Kuusiku ametivande andmise ajaks saalist.

Vastne siseminister Mart Helme kritiseeris president Kaljulaidi teravalt: "Kui te ise panete ennast presidendi kingadesse, kampsunisse või pusasse, siis te olete just allkirjastanud valitsuse ametisse nimetamise (otsuse) ja ma ei varja, et kõikide nende ministrikandidaatide puhul on tehtud taustauuringud. Ja siis ilmub üks ajalehe artikkel ja see ajalehe artikkel on nii šokeeriv, et president tõuseb püsti ja lahkub saalist. See ei ole soliidne. See ei ole juriidiliselt korrektne. Seda võib endale lubada üks emotsionaalselt ülesköetud naine."