Eile toimunud Jõhvi vallavolikogu istungil pandi hääletusele punkt "Jõhvi vallavolikogu 11. aprilli 2019 otsuse nr 140 "Vallavanemale hüvitise määramine" kehtetuks tunnistamine".

Määruse kehtetuks tunnistamise poolt oli 18 saadikut.

Selle, et Repinski hüvitis oleks olnud seadusega vastuolus tõi välja rahandusministeeriumi regionaalhalduspoliitika õigusnõunik Olivia Taluste - kohaliku omavalitsuse korralduse seadus ei luba maksta hüvitist juhul, kui volikogu poolt kohale määratud töötaja (nt vallavanem) lahkub omal soovil.

Repinski ise kommenteeris Facebookis mõned päevad varem, et talle on teada, et Jõhvi vallavolikogu ei saa talle hüvitist maksta, kuid ta avaldas lootust, et leitakse teine võimalus tema teenete eest tasumiseks, kuid lubas siiski, et jätaks preemia vastu võtmata.

"Mulle on saanud teatavaks, et kuigi Jõhvi valla volikogul ei õnnestunud mulle hüvitist maksta, soovivad volikogu liikmed varasema otsuse ringi vaadata ja leida teisi võimalusi, kuidas minu tööd vallajuhina premeerida, kuna olen vallale selle lühikese ajaga palju investeeringuid toonud ja kavatsen nende eest muidugi ka edaspidi hea seista."

"Pean tunnistama, et olin väga tänulik volikogu liikmetele nende varasema, minu jaoks suure üllatusena tulnud otsuse eest maksta mulle nii suurt kompensatsiooni. Otseloomulikult hindasin nende soovi minu tegevust tunnustada. Kuid kui varasemalt tahtsin suure osa sellest rahast annetada lasteaiale ja teistele valla asutustele, siis arvestades, millist vastukaja see otsus tõi, pean vajalikuks välja öelda, et kui volikogu mulle tõesti uue preemia määrab, siis ma ei saa seda enam kindlasti vastu võtta," vahendas Repinski.

Martin Repinski abikaasa, Siret Kotka-Repinski leidis postituse kommentaarides, et mees siiski vääriks preemiat. "Martin tegi vallavanemana tööd hingega. Tegi tööd nii pärast viite kui nädalavahetusel. Tegi ka tööd pere arvelt. Mina isiklikult arvan, et ta vääriks preemiat. Ta tõi vallale suuri summasid, mille eest hakatakse Jōhvi valda arendama," kirjutas ta.

"Martin otsustas igasugusest preemiast loobuda. See on aumehelik käitumine. Mina ei tea palju neid inimesi, kes on valmis 14 000 eurost loobuma," lõpetas Kotka-Repinski.

Martin Repinskist sai Jõhvi vallavanem 2018. aasta juunis. Enne teda oli vallavanema palk 2800 eurot, Repinskile hakati maksma kõrgemat, 3600-eurost kuupalka.