Parlamendi istungisaal on koht, kus tegelikult peaks veelgi vähem aega kulutama. Esikohal peaks olema töö komisjonides, fraktsioonides ja töörühmades, ja loomulikult valimispiirkonnas, nendib Roos SL Õhtulehe arvamusküljel.

„Kogu Lääne-Euroopa liigub selles suunas, et hääletamine muutub kontsentreeritumaks,” teab Roos. „Suures saalis peetakse igal teemal üks sisuline arutelu. Edasi on rõhk jälle tööl komisjonides, kuhu laekuvad seisukohad valimisringkondadest, fraktsioonidest ja huvigruppidelt. Nii näen mina ideaalset töökorda.”

„Eelmine riigikogu alustas töökorralduse muutmist, kuid kahjuks jäädi poolele teele,” leiab Roos. „Vähendati saalis eelnõu menetlemist, aga mitte piisavalt, et oleks saanud toimuda uuele tasemele üleminek.”

Õnneks saime pärast pikka ootamist istungisaali internetiühenduse, nii saab istungi ajal ka vastata e-postiga tulnud kirjadele ja küsimustele ning teha rutiinsemat kirjatööd.

Kõrge palgaga nii suure koguse riigikogulaste aega tuleks kulutada säästlikumalt, leiab Roos. „Nupulevajutusteks tasuks koguneda korra või paar nädalas ja too nupukas vormistamisetöö tempokalt läbi viia.”