Küsimusele, mida arvab Kallas EKRE esimehe ja siseministri Mart Helme tänasest väljaütlemisest valitsuse pressikonverentsil, kus Helme nimetas president Kersti Kaljulaidi tema käitumise tõttu esmaspäevasel riigikogu istungil "emotsionaalselt ülesköetud naiseks", vastas Kallas, et pigem on emotsionaalselt ülesköetud Mart Helme ise ja seda juba pikemat aega.

"Tuntavalt emotsionaalsete seisukohtadega on ta esinenud praktiliselt iga päev. Ja tema on meessoost. Nii et ma arvan, et see soo väljatoomine siin on täiesti kohatu," märkis Kallas.

Keskerakond eesotsas Jüri Ratase ja Isamaa eesotsas Helir-Valdor Seedriga kinnitasid koalitsioonikõneluste ajal järjekindlalt, et EKRE retoorika valitsusse minnes muutub. Kallas möönis, et muutunud on see tõesti, kuid mitte suunas, kuhu Ratas ja Seeder seda ehk soovisid.

"Kui, siis on muutunud see retoorika räigemaks, sest seda esitatakse võimupositsioonilt. Ka sellel pressikonverentsil esines ähvardusi või vähemalt selliseid lausungeid, mis kõlasid ähvardustena," märkis Kallas. Näiteks, et me kõik teame, kes on need inimesed, kes neid tunnistusi (Marti Kuusiku vastu – toim) on andnud ja minu kõrvadele kõlasid need ähvardusena arvestades, et tegemist on siseministriga, kellele alluvad kõik jõustruktuurid," nentis ta.

Küsimusele, kas ajakirjandus peaks EKRE poliitikute väljaütlemiste kohta alati pärima aru ka peaminister Jüri Rataselt, ehkki näiteks peaministri büroo juht eile kahtles rääkides Delfi ajakirjanikuga selle vajalikkuses, vastas Kallas, et Ratas vastutab kõigi ministrite ja ka nende väljaütlemiste eest.

"Tema vastutab selle eest, millise tonaalsusega need ministrid esinevad, milline on üldine suund, mida see valitsus näitab," rõhutas Kallas. "See, et Jüri Ratas ei ole viimastel päevadel leidnud võimalust ajakirjandusele kommenteerida oma otsuseid või otsustamata jätmisi, on minu meelest kohatu ja jällegi tekib küsimus, et mis rolli Jüri Ratas selles valitsuses üldse täidab, kui ta ei vastuta kogu valitsuse eest," sõnas Reformierakonna juht.