Vahistamised algasid kohe pärast ürituse algust, kui kolonn liikuma hakkas. Esimesena pidasid politseinikud kinni demokraatide aktivistid valjuhääldite ja trummidega, kuigi teisi samade esemetega varustatud rongkäigust osavõtnuid ei puututud.

Pärast seda „Ühendatud Demokraadid” peatusid ja nõudsid kinnivõetute vabastamist. Tunni aja pärast hakkasid OMON ja rahvuskaart kolonni jõuga laiali ajama, vedades osavõtnuid kõnniteele.

Politsei pööras erilist tähelepanu meeleavaldajatele, kellel olid käes plakatid, millel mainiti Venemaa presidenti Vladimir Putinit ja Peterburi kuberneri kohusetäitjat Aleksandr Beglovi.

Vahistati kolm inimest, kes kandsid loosungit „Putin ei ole igavene” ja neli inimest, kes kandsid loosungit „Beglov Sobtšaki juurde”.

Ühel vahistatul, Natalja Barinoval diagnoositi õlaliigese murd ja nihestus ning ta viidi politseijaoskonnast haiglasse. Politseijaoskonnast viidi haiglasse veel üks meeleavaldusest osavõtnud, Vassili Buinov. Läbi peksti fotograaf Georgi Markov.

Enda vahistamisest teatasid Aleksei Navalnõi Peterburi staabi koordinaator Deniss Mihhailov ja linna seadusandliku kogu liige Maksim Reznik.

Hiljem teatas Reznik, et ta vabastati ja vabandati.

Liikumine Otkrõtaja Rossija teatel kolme oma liikme vahistamisest. Need olid esimees Andrei Pivovarov, Peterburi koordinaator Sergei Kuzin ja aktivist Vassili Kunin.

Juba enne meeleavaldust saabus politsei Otkrõtaja Rossija aktivistide Jevgenia Litvinova ja Roman Samoilovi koju. Samoilov viidi jaoskonda protokolli koostamisele varasema aktsiooni eest.

Enne rongkäiku vahistati ka liikumise Vesna kolm aktivisti ja feministliku projekti Rjobra Jevõ kuus tegelast.

OVD-Info andmetel vahistas politsei eile Peterburis kokku 68 inimest.

Peterburi valitsus teatas, et pidulikku rongkäiku segasid provokaatorid.

Vahistamisi toimus 1. mai üritustel Venemaal veel Petropavlovsk-Kamtšatskis, Tomskis, Kurskis, Sõktõvkaris, Novgorodis ja Mahhatškalas.