Madison ütles Delfile, et ei oska arvata, mida Kuusikut tabanud skandaal EKRE-le tähendab. "Kuna mul sensitiivsed võimed puuduvad, siis ma tulevikku ette ei näe," sõnas ta.

"Ma loodan siiralt, et erakonna esimees leiab kiiresti uue ministrikandidaadi, kes sobib antud ametikohta täitma, valitsus saaks hakata peale sisulise tööga, ellu viima koalitsioonilepingut ja et selline suurem õhutamine presidendi poolt või ka meedia poolt tihti, kus õigust ei mõista enam õiguskaitseorganid ega kohtud, vaid ajakirjanikud koos meediaväljaannete ja presidentidega, et selline olukord kiiremas korras lõppeks," rääkis Madison.

Madison rõhutas, et riigis kehtib jätkuvalt süütuse presumptsioon ja tema vaatab fakte. "Ühtegi avaldust pole eelnevalt politseisse tehtud, ühtegi konkreetset tunnistajat pole, ühtegi fakti pole siiamaani avalikuks saanud ja inimesi hukatakse läbi meedia," loetles Madison.

"Sellest võtab šnitti president, kes ühel juhtumil kutsub üles andestusele, kui avalikkuses tuntud isik peksab jalaga maas lamavat rasedat naist ja tänutäheks premeerib vabariigi aastapäeva kunstilise lavastuse etendamise õigusega ja teisel juhtumil, kus pole isegi ühtegi videosalvestust, kus oleks nähtav peksmine, teeb komejanti ja tsirkust riigikogu saalis, mis on siiski piisavalt austusväärne koht, kuhu mitte ilmuda dressipluusides," lisas ta. "See jätab mulle tohutult kahepalgelise mulje, mis on ehtne silmakirjalikkus," ütles Madison.

"Süüdi mõistetakse inimesi kohtutes, uurimisega tegelevad õiguskaitseorganid – politsei, prokuratuur – ja kui ilmuvad konkreetsed faktid, siis saab ka edasi hinnata inimeste käitumist ja kui inimene on ükskõik millise isikuvastase kuriteo toime pannud, siis tuleb teda kahtlemata selle eest karistada," rääkis Madison.

Kas Marti Kuusikule on leitud ka ametijärglane, ei osanud Madison öelda. "Ma pole erakonna esimehega sellest rääkinud ja pole tema minuga rääkinud," sõnas ta.

Esmaspäeval avalikustasid Eesti Ekspress ja Eesti Päevaleht info, mille kohaselt on Kuusik oma praeguseks eksabikaasa Karin Kuusiku suhtes aastaid tarvitanud jõhkrat vägivalda, mis on päädinud isegi naise mõlema käeluu murdumisega. Esmaspäeva õhtul algatasid politsei ja prokuratuur info kontrollimiseks ka kriminaalmenetluse. Eile õhtul teatas Kuusik oma tagasiastumisest, olles ametis olnud vaid ühe päeva.