Kuusikut tabanud koduvägivalla kahtlused sundisid esmaspäeval käivitama kriminaalmenetlust. Eile andsid politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher ning riigi peaprokurör Lavly Perling senistest peaminister Jüri Ratasele, justiitsminister Raivo Aegile ja siseminister Mart Helmele senistest menetlustoimingutest ülevaate.

Aeg ütles Delfile, et midagi täpsemat Kuusiku suhtes käivitatud menetluse osas öelda ei ole võimalik. "Seda nad (Vaher ja Perling – toim) peavad ise ütlema, mida nad saavad meediale ja avalikkusele öelda. See oli ikkagi pigem ülevaade peaministrile, sise- ja justiitsministrile," sõnas Aeg.

Alles esmaspäeval ametivande andnud valitsusele ühe ministri kriminaaluurimise alla sattumine Aegi sõnul kahtlemata kasuks ei tule. "Kindlasti sellised probleemid kohe valitsuse töö alustamise esimesel päeval loomulikult meeldivad ei ole. Aga asjad tuleb üle elada ja ma usun, et valitsuse töövõimet ta ei häiri," sõnas ta.

Kas ja kuivõrd oli vaja Marti Kuusikut ning Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna juhte Kuusiku tagasiastumise vajalikkuses veenda, ei osanud Aeg öelda, sest tema ise selles ei osalenud.

Esmaspäeval avalikustasid Eesti Ekspress ja Eesti Päevaleht info, mille kohaselt on Kuusik oma praeguseks eksabikaasa Karin Kuusiku suhtes aastaid tarvitanud jõhkrat vägivalda, mis on päädinud isegi naise mõlema käeluu murdumisega. Esmaspäeva õhtul algatasid politsei ja prokuratuur info kontrollimiseks ka kriminaalmenetluse. Eile õhtul teatas Kuusik oma tagasiastumisest, olles ametis olnud vaid ühe päeva.