Roose sõnutsi arutati tänasel koosolekul ERR-i teletöötajatega ka Ahto Lobjaka lahkumist Raadio 2 saate "Olukorrast riigis" juhi kohalt. "Töötajad tõdesid, et ERR-i töötajad on praegu väga suure välise surve all," märkis ta.

Siiski pole asjad Roose väitel nii tõsised, kui võib väljaspool ERR-i tunduda. "Juhtkond kinnitas töötajatele, et mingisugust survet me neile ei avalda ning usaldame meie ajakirjanikke ning nende tööd," selgitas Roose. "Muidugi aeg-ajalt inimesed võivad ka enda töös eksida, aga see ei tähenda, et neid peaks survestama."

ERR-i teletöötajad kohtusid täna juhatusega, et muu hulgas rääkida viimasel ajal kasvanud poliitilisest survest ERR-i ajakirjanikele ja Raadio 2 saate "Olukorrast riigis" juhi Ahto Lobjaka lahkumisest.

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) poliitikud eesotsas Mart ja Martin Helmega on asunud ERR-i ründama, süüdistades mitmeid ajakirjanikke kallutatuses EKRE vastu. Samu hinnanguid on kostnud ka erakonnast Isamaa, seda eelkõige Mart Luige suu läbi.

Möödunud teisipäeval teatas oma lahkumisest Postimehe ajakirjanik Vilja Kiisler pärast seda, kui peatoimetaja Peeter Helmel, kes ühteaegu on ka Mart Helme vennapoeg, oli etteheiteid Kiisleri EKRE-kriitilise arvamusloo tonaalsusele.

Reedel sai aga avalikuks info, et Ahto Lobjakale on esitatud sisuline ultimaatum muuta oma saatejuhtimise stiili või lahkuda.