Imik leiti laupäeva hommikul, kui möödakäijad kuulsid lasteaiast möödudes imelikku häält. Uurijate sõnul võis vastsündinu seal külmetada tunde, arvestades, et puhkepäevadel asutus ei tööta, vahendab Leedu Delfi.

Juhtunu oli seda õõvastavam, et imiku uriinist leiti narkootilise aine ecstasy ehk MDMA jälgi ning ametivõimude sõnul ei saa ka välistada, et ema sünnitas lapse sel samal öösel otse tänaval, mitte kaugel kõnealusest lasteaiast, mähkis ta seejärel lina sisse ning jättis maha.

Teade pisipoisi leidmisest jõudis politseini alles kell 9.47 hommikul.

Arstide sõnul on lapse tervislik seisund tõsine: ta ei olnud väljas küll nii kaua, et surnuks külmuda, ent tal diagnoositi hüpotermia ehk alajahtumine ning verekaotus kehvasti läbi lõigatud nabanööri tõttu, ütles Klaipeda Ülikooli kliinikumi juht Vinsas Januskonis Leedu Delfile.

Tervet ühiskonda nädalavahetusel šokeerinud juhtunu uurimiseks on alustatud kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb teise inimese eluohtlikku või tema tervist raskelt kahjustada võivasse olukorda asetamist ja jätmist: süüdimõistmisel on võimalik selle eest karistada kuni kahe aasta pikkuse vangistusega.

Inimestel, kellel on juhtunu kohta täiendavat informatsiooni, palutakse võtta ühendust politseiga.