Zelenskõi kirjutas oma Facebooki kontol, et Ukrainal on inimestele oluliselt rohkem anda kui Venemaal. "Teame ju täpselt, mida Vene pass inimesele pakub: õiguse saada vahistatud rahumeelse meeleavalduse eest, õiguse mitte omada vabu ja konkurentsiga valimisi, õiguse unustada igasugune inimõiguste ja vabaduste olemasolu," loetles ta.

41-aastane mees, kes võttis valimistel nädala eest ülekaaluka võidu, avaldas arvamust, et just neil põhjustel ei ole ukrainlastel ka suurt huvi saada Vene Föderatsiooni kodanikeks. Huvi uue kodakondsuse järele võib Zelenskõi sõnul olla aga hoopis idanaabri enda elanikel, mida ta on valmis neile enda sõnul ka pakkuma.

Tema sõnul on "meil, ukrainlastel (erinevalt venelastega) sõna-, ajakirjandus- ja internetivabadus" ning sellest "ei kavatse Ukraina riik lahti öelda, mistõttu on valmis andma kodakondsuse kõikide rahvaste esindajatele, kes kannatavad autoritaarse või korrumpeerunud režiimide tõttu: ennekõike Vene rahvale, kes kannatab kõige enam," ütles Zelenskõi.

Venemaa president Vladimir Putin ütles laupäeval, et tema administratsioon vaeb plaani lihtsustada kodakondsuse andmist mitte ainult separatistide aladel elavatele ukrainlastele, vaid kõikidele Ukraina kodanikele.