"Mina ei ole Lobjaka saateid muide kuulanud ega vaadanud, nii et ega mul siin eriti midagi ta kohta öelda ei ole. Kui inimene otsustas lahkuda, siis otsustas lahkuda, mul ei ole siin kommenteerida midagi," ütles Helme Delfile.

Helme hinnangul on sõnavabaduse teemal "järjekordne hüsteeria üles tõmmatud". "Ma ei näe siin mingit ohtu sõnavabadusele. Inimene lahkus ja kogu lugu, loodus tühja kohta ei salli, küll leitakse keegi teine," sõnas ta.

"Kõige naeruväärsem on see, et meil ei ole mingit puutumust selle asjaga, aga meie oleme justnagu süüdi. Nii Vilja Kiisleri kui ka Ahto Lobjaka omal soovil lahkumiste puhul," rääkis Helme.

Kiisleril ja Lobjakal soovitas Helme pigem pöörduda oma murega töövaidluskomisjoni või õiguskantsleri poole. "Kui siin tõesti niisugused suured probleemid on, et demokraatia on ohus, sõnavabadus on ohus, siis pöördugu vastavate institutsioonide poole, Eestis on need kõik olemas," lisas ta. "Jätke meid sellest mängust välja, me ei puutu asjasse," ütles Helme.

Märtsi lõpus saatis Mart Helme poeg ja EKRE aseesimees ringhäälingunõukogule kirja, milles nõudis EKRE suhtes kriitiliste ajakirjanike karistamist ja eetrist maha võtmist. Nõukogu arutas Helme kirja 9. aprillil, kuid ei pidanud Helme kaebust piisavalt põhjendatuks.

Ka 14. aprillil erakonnakaaslase Siim Pohlaku raadiojaamas Tre Raadio eetris olevas saates "Räägime asjast" leidsid nii Mart kui ka Martin Helme, et ERR on kallutatud ja Mart Helme ise ütles, et see "tuleb liigestest lahti raputada ja taas kokku panna". Samas saates Martin Helme, et "Ahto Lobjakas iga nädal hullumiseni peksab segast ja tegeleb viha õhutamisega ja ühiskondliku pinge kruvimisega".

Ahto Lobjakas otsustas Raadio 2 saate "Olukorrast riigis" ja "Achtung! Lobjakas" juhtimise lõpetada pärast seda, kui talle esitati sisuline ultimaatum muuta oma saatejuhtimise stiili või ametist lahkuda. Info selle kohta sai avalikuks eile.

Juba teisipäeval teatas ajakirjanik Vilja Kiisler, et lahkub Postimehest, kuhu siirdus tööle alles eelmisel aastal. Lahkumise põhjuseks olid peatoimetaja ja Mart Helme vennapoja Peeter Helme etteheited Kiisleri EKRE suhtes kriitilise arvamusloo "Vilja Kiisler: asi pole retoorikas, sisu on õõvastav" tonaalsuse osas. Peeter Helme ise on intervjuus ERR-ile öelnud, et on maailmavaatelt konservatiiv ja ka Postimehe omanik, suurärimees Margus Linnamäe on konservatiivse erakonna Isamaa liige ning suurtoetaja.