„Meie tegevus on eranditult vastus USA ja NATO sõjalise aktiivsuse suurendamisele. Vastukaaluks alliansi vägede paigutamisele Venemaa piiride juurde ja NATO algatusele „4/30” oleme me sunnitud tugevdama lääne ja lõuna sõjaväeringkondade vägede koosseisu,” ütles Gerassimov RIA Novosti vahendusel.

Gerassimov rõhutas, et jõudude tugevdamine toimub väekoondiste üleviimise arvel teiste sõjaväeringkondade koosseisust. Relvajõudude suurus tervikuna jääb endiseks.

Gerassimov nimetas oluliseks ohuks võimalikku strateegiliste ründerelvade kokkuleppest taganemist. „Selle kokkuleppe purunemine viib ainsa kontrollmehhanismi – inspekteerimistegevuse Venemaa ja USA objektidel - kadumiseni strateegilise relvastuse sfääris. See võib viia rakettrelvade võidujooksu uuele ringile,” hoiatas Gerassimov.

Gerassimov rõhutas, et kriisi Venemaa ja lääne suhetes võib ära hoida NATO loobumine sõjalistest ettevalmistustest. „Tähtsaks tingimuseks pingete langetamiseks võib saada Venemaa läänepiiride lähedal bloki relvajõudude destabiliseeriva aktiivsuse, täiendavate vägede ja sõjalise infrastruktuuri objektide Balti riikidesse ja Ida-Euroopasse paigutamise ning Mustal merel sõjalise kohaloleku suurendamise lõpetamine,” teatas Gerassimov.