Võimud otsivad 18-aastast Sol Paisi, kes arvatakse olevat teinud ähvardusi, mis sundis Columbine’i ja veel enam kui 20 kooli Denveri lähedal eile ligi kolmeks tunniks uksed sulgema, vahendab Associated Press.

Kõigil koolidel Denveri piirkonnas kästi turvameetmeid tugevdada, sest ähvardust loetakse „usutavaks ja üldiseks”, teatas Colorado avaliku ohutuse ameti esindaja Patricia Billinger.

Jeffersoni maakonna šerifibüroo ja USA Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) teatasid, et Pais sõitis esmaspäeva õhtul Miamist Coloradosse ning tõi kaasa pumppüssi ja laskemoona.

Denveri koolid teatasid, et kõik ruumid on täna suletud ja õppetööd ei toimu. Ei toimu ka klassiväliseid tegevusi ega spordiüritusi.

Eile lasid mõned koolid õpilased koju, kui oli kaasatud täiendavat turvapersonali, ning jätsid ära pärastlõunase tegevuse või tõid selle siseruumidesse.

Paisi nähti viimati Denverist läänes. Teda peetakse relvastatuks ja äärmiselt ohtlikuks ning talle ei tohiks läheneda, teatasid võimud.

„Sellest on saanud ulatuslik inimjaht ... ja kõik õiguskaitseagentuurid võtavad osa ja aitavad selles jõupingutuses,” ütles FBI juhtiv eriagent Denveris Dean Phillips kohaliku aja järgi eile hilisõhtul.

FBI nimetas Paisi Columbine’i koolitulistamisest lummatuks. Politseinikel, kes temaga kontakti satuvad, soovitati ta vahistada ja hinnata tema vaimset tervist.

Šerifi esindaja Mike Taplin ütles, et Paisi ähvardused olid üldised ega olnud suunatud ühegi konkreetse kooli vastu.

Kaks poissi tapsid 1999. aasta 20. aprillil Columbine'i keskkoolis 12 klassikaaslast ja ühe õpetaja.