Paljud pinkidesse tekkinud praod läbivad puitu peaaegu kogu ulatuses, mõnes kohas on pink ka veidi purunenud. Samuti näevad mitmed pingid arvestades nende iga ootamatult kulunud välja.

"Tallinna linn on teadlik Tammsaare pargi pinkide puitosade deformatsioonidest ning analüüsib hetkel arhitektide ning toote tarnijaga nende tekkepõhjuseid," ütles kommunaalameti juhataja asetäitja Reio Vesiallik Delfile.

Seega ei ole veel teada, miks on pingid ühe talvega purunemisohtlikuks muutunud ja kas need vahetatakse välja või asendatakse katkised detailid uutega.

Parki ootavad ees mitmed uuendused

Tammsaare pargi rekonstrueerimise käigus uuendati pargi teedevõrgustikku ja korrastati haljastust. Park on uue projekti järgi funktsionaalselt jaotatud erinevateks, omavahel tihedas seoses olevateks osadeks.

Pargi Viru keskuse poolne osa küll projekteeriti koos ülejäänud projektiga, kuid selle väljaehitamine jääb peatänava ehitamisega ühele ajale, sest vajadusel tuleb seda projektiosa korrigeerida.

"Rekonstrueeritud pargiosast on kavandatud luua ajutine kõnniteeühendus Viru keskuse sissepääsuni, et luua inimestele mugavamad liikumisvõimalused keskuse ja pargi vahel," lisas Vesiallik.

Hiljemalt 2020. aasta kevadeks peaks valmima kunagise turuhoone asemele paviljonkohvik.

Samuti on Tammsaare parki kavandatud Konstantin Pätsi mälestusmärk. "Järgmise sammuna hakatakse ette valmistama mälestusmärgi ideekonkurssi, eelnevalt räägitakse aga pargi projekti autoritega läbi kõik mälestusmärgi asukohaga seotud asjaolud," ütles Vesiallik.