“Aastate jooksul on Sinilillekampaaniast saanud traditsioon, sinilille kandmisest harjumus,” ütles Eesti Vigastatud Võitlejate Ühingu juhatuse liige Rasmus Penno kampaania avakõnes.

Kampaania avati juba hommikul perepäevaga Pärnus Endla teatri esisel platsil, kus Kaitseliit ja Eestis viibivate liitlasvägede esindajad olid tutvumiseks üles pannud oma tehnika, samuti tutvustasid oma tegevust politsei, päästeamet ja teised organisatsioonid. Päeva ilmestas muusikaliste vahepaladega ajateenijate rokkbänd Kitarripatarei.

Päikseline kevadpäev meelitas kohale sadu inimesi ning eriti sooja vastuvõtu leidis perepäeva formaat lastega perede seas, mida näitas ka Sinilillekese jooksust osavõtnud laste suur hulk. Kell 12 anti start Sinilillekese jooksule, kus Pärnus osales pea 400 last.

Sinilillekampaania avapäeval kohalviibijaid tervitasid MTÜ Eesti Vigastatud Võitlejate Ühingu juhatuse liige Rasmus Penno, Pärnu linnapea Romek Kosenkranius, kaitseväe juhataja asetäitja kindralmajor Indrek Sirel ja Naiskodukaitse esinaine Airi Tooming.

Sinilillejooksu distantsiks oli 3,2 kilomeetrit, mis on kaitseväelastele kohustusliku üldfüüsilise testi jooksu osa. Raja üldarvestuses kõige kiiremini läbinud jooksja oli meeste arvestuses Martin Tarkpea ajaga 10 minutit ja 20 sekundit, naistest oli kiireim Anu Teppo ajaga 11 minutit ja 24 sekundit.

Täna joosti kaitseväe ja Kaitseliidu veteranide toetuseks ka välismaal. Heategevuslikul Sinilillejooksul Brüsselis osales 130 jooksjat.

Kuuendat aastat peetava Sinilillekampaania eesmärk on kutsuda inimesi üles kandma sinilillemärki kaitseväe ja Kaitseliidu veteranide ning nende lähedaste toetamiseks. Kogutud annetustega aitab MTÜ Eesti Vigastatud Võitlejate Ühing sel kevadel lisaks veteranide toetamisele soetada Lõuna-Eesti haiglal taastusravi seadmeid, MTÜ Peaasjadel jätkata tegevust vaimse tervise edendamisel, Võru linnal rajada välijõusaali ning Eesti Invaspordi Liidul viia läbi istevõrkpalli treeninguid ning osaleda võistlustel.