Kunstiakadeemia kommunikatsioonijuht Anna Lindpere ütles, et EKA betoonist pildiraamid on mõeldud vabaks kunstiväljenduseks. "Pildiraamide eesmärk on pakkuda võimalust kõigile esitada oma loomet. Sealsed taiesed tekivad ilma tsensuurita."

EKA õppeprorektori Anne Pikkovi sõnul on ilmselt tegu kellegi murest tingitud väljendusega täna ühiskonnas toimuvale. „EKA seisab vaba kunsti eest ning usub võrdsetesse õigustesse. Kunst on läbi aegade kajastanud ka seda, mis toimub poliitikas ning on ühiskonna peegelduseks.“

Ta lisas, et betoonist pildiraamid on endiselt vabad väljenduseks kõigile. "Igaühel on võimalik, kasvõi kohe need visuaalselt ümber kujundada."

Kesklinna politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Jelena Mirošnitšenko ütles Delfile, et juhtunust teatati politseile täna kella 10 ajal.

Patrullpolitseinikud ja kriminalistid fikseerisid EKA juures rikkumist ja kogusid infot. Samal ajal koguvad infot uurijad, kes suhtlevad avaldajaga ning kontrollivad, ega jäänud sodimine mõne lähedusasuva videokaamera pildile.

Politsei palub kõigil, kes võisid sodimist pealt näha või märkasid muud kahtlast piirkonnas, anda sellest teada anda hädaabinumbril 112.