Illinoisist Aurorast pärit Timmothyt nähti viimati veepargis Wisconsini osariigis Wisconsin Dellsis ja teadaolevalt oli ta koos oma emaga. Naine leiti 2011. aasta mais Illinoisis Rockfordis motellitoast surnuna ja seda peeti enesetapuks, vahendab NBC News.

Timmothy oleks praegu 14-aastane.

Teismeline, kes väidab, et on Timmothy, teatas endast võimudele eile hommikul Kentucky osariigis Campbelli maakonnas.

Ta ütles uurijatele, et põgenes kahe röövija käest, kes on hoidnud teda vangis seitse aastat, selgub Ohio osariigi Sharonville’i politsei ettekandest.

Teismeline väitis, et oli koos oma röövijatega Red Roof Inni hotellis ja põgenes üle silla Ohiost Kentuckysse. Kus hotell täpselt asub, ei osanud ta politseile öelda.

FBI esindaja ütles NBC Newsile, et uurimist koordineerivad koos teiste politseiametkondadega mitmes osariigis Louisville’i ja Cincinnati agendid.

Timmothy vanaema Alana Anderson ütles NBC Newsile, et on kogu aeg lapselapse peale mõelnud.

„Tema ema jättis mulle kirja ja ta ütles, et ta on koos inimestega, kes teda armastavad ja tema eest hoolitsevad,” ütles Anderson. „Ta tundis, et tema elu oli lõpule jõudnud ja ta kavatses oma elu lõpetada ja ta ei tahtnud jätta poissi ilma hea vanemliku hoolitsuseta.”

Andersoni sõnul nägi ta poissi viimati, kui ta oli kuue ja poole aastane.

„Ma lihtsalt palvetasin, et kui ta on piisavalt vana, tuleme me talle meelde ja ta võtab meiega ühendust,” ütles Anderson. „See oli nagu parim, millele ma võisin loota.”