Tõnis Lukas osales ka koalitsiooniläbirääkimistel erakonna esindajana haridusvaldkonnas.

"Erakonna esimehega oleme sellest rääkinud, et ma olen valmis haridus- ja teadusministri kohale asuma, aga kas see ka tegelikult võimalikuks osutub, sõltub kahest asjaolust," sõnas Lukas.

"Esiteks sellest, kas koalitsioonilepingusse kirjaminevad põhimõtted mulle sobivad ja teiseks sellest, kas haridusministri koht üldse Isamaale jääb," jätkas ta.

Uurides Lukaselt, kas too riigikogusse üleüldse läheb, kui haridusministri portfell jääb Keskerakonnale, sõnas tänane Tartu Kutsehariduskeskuse juht, et ta ei tormaks otsustest ette, kuigi Isamaa platvorm oleks kõige õigem seni väljakuulutatud põhimõtete elluviimisel.

"Isamaa haridusplatvorm oli selline, mida ma hea meelega esindaksin. Mitut asja, näiteks eesti keele säilitamist kõrghariduses ning kogu haridussüsteemi üleviimist eesti keelele, peab Isamaa nii oluliseks, et nende ülesannete elluviimine oleks jõukohane vaid Isamaale," sõnas Lukas.

"Kui neid volitusi ja selliseid võimalusi reaalselt poliitikat mõjutada jääb vähemaks, siis ma võin otsustada ka riigikokku mitte minna," lõpetas ta.