Ööhuntide esimene Soome klubi RMI (Russkije Mototsiklistõ Internatsional) asutati Iltalehti andmetel Forssa piirkonda selle aasta alguses.

Iltalehti allikad Soome politseis kinnitasid teateid Ööhuntide saabumisest Soome. Liikmete arvu kohta ei ole seni täpsemaid andmeid. Arvatakse, et tegemist on umbes kümne isikuga.

Klubi juhiks nimetatud soomlane sai Ööhuntide vesti Venemaal 19. jaanuaril.

Vesti üleandmine toimus Iltalehti andmetel Ööhuntide Moskva baasis Sexton Bike Centeris, kus peeti klubi presidendi Aleksandr Zaldostanovi ehk „Kirurgi” 56. sünnipäeva.

Kirurg andis vesti üle esinemislaval ja aitas soomlasele selle selga üle Euroopa kohale saabunud tsiklimeeste ja muu seltskonna marulise aplausi saatel.

Samal üritusel anti vest üle vähemalt veel ühele soomlasele.

Soomlaste vastuvõtmine Vene tsikliklubisse on saanud palju toetusavaldusi ja õnnitlusi organisatsiooni Facebooki leheküljel.

Ööhuntidel ja Kirurgil on väga soojad ja lähedased suhted Putiniga, kes on osalenud klubi üritustel ning Ööhundid omakorda on toetanud väljapaistvalt Kremli tegevust muu hulgas Krimmis.

Arvatakse, et Ööhuntidesse kuulub kokku umbes 7000 liiget. Lisaks Soomele on see Euroopas jõudnud vähemalt Šveitsi, Austriasse, Slovakkiasse ja Prantsusmaale.

Tugevale patriotismile toetudes üritasid Ööhundid USA-st pärit konkurendid Põrguinglid ja Bandidose Venemaalt välja ajada, aga seni ei ole see õnnestunud.

On teada, et Soomes ei ole Põrguinglid, Bandidos ja Cannonball Ööhuntide nende mängumaale tungimist hea pilguga vaadanud.

Soome keskkriminaalpolitsei kinnitas rahvusringhäälingule Yle, et Ööhuntidega seotud RMI on Soome tulnud. Häme politsei aga lükkas ümber väite, et esimene grupp tegutseb Forssas.


Soome keskkriminaalpolitsei räägib asjast lähemalt homme toimuval pressikonverentsil, mille teema on organiseeritud kuritegevus Soomes.