Märtsi lõpust kehtima hakkavas liiklusgraafikus puudutavad suurimad muudatused Tallinna-Narva liini, kus mõne rongi väljumisaeg nihkub ligikaudu tunni võrra.

"Kuna kellakeeramise tõttu muutub Tallinna-Moskva rongi sõiduplaan, siis ei saa meie rongid enam endistel aegadel sõita. Samas hommikuti jõuab nüüd Tallinnast senisest varem Rakverre, Jõhvi ja Narva, mida sõitjad on meilt ka soovinud," sõnas Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo.

Eesti Raudtee jätkab sel aastal Tallinna-Paldiski ja Tapa-Narva raudteelõikude rekonstrueerimistöödega.

Tapa-Kadrina raudteelõigu remonttööde tõttu muutub alates 3. aprillist Tallinna-Rakvere reiside sõiduplaan. Tapa ja Rakvere vahel kasutatakse osadel päevadel asendusbusse.

Sõiduplaanimuudatused puudutavad Tallinna-Rakvere liini kahte reisi. Esmaspäeviti, kolmapäeviti ja reedeti teenindatakse õhtust Tallinna-Rakvere reisi Tapa-Rakvere lõigul asendusbussiga. Teisipäeviti, neljapäeviti ja laupäeviti teenindatakse samal lõigul bussiga Rakvere-Tallinna hommikust reisi. Samas ei tehta töid Suurel Reedel ega kevadpühal ning siis teenindatakse reisijaid rongiga. Asendusbussidega ei ole võimalik jalgrattaid transportida.

Kapitaalremonti tehakse Keila ja Klooga jaamas, kus asendatakse nii liiprid, rööpad kui ka vanad pöörmed. Tapa-Kadrina lõigul jätkuvad eelmisel aastal pooleli jäänud tööd ning sügisel alustatakse töödega ka Tabivere-Kärkna lõigul.

"Paratamatult toob remondiperiood kaasa rongide sõiduplaanide muudatusi ja osalisi bussidega asendamisi," ütles Eesti Raudtee ehitusteenistuse juht Riho Vjatkin.

Rongisõitu planeerides on soovitav jälgida infot Elroni kodulehelt ja ooteplatvormide infostendidelt, kus avaldatakse ka remondiaegsed sõiduplaanid.